Chiropractor

Lieke Swaans

Lieke Swaans is geboren en getogen in Oss. Na haar VWO-opleiding heeft zij fysiotherapie gestudeerd aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie Thim van der Laan in Utrecht. Na het behalen van haar diploma besloot zij om zich verder te specialiseren in het menselijk bewegingsapparaat en is chiropractie gaan studeren aan het Anglo European College of Chiropractic in Bournemouth, Engeland.

Ze haalde na 4 jaar haar diploma Master of Chiropractic en kwam terug naar Oss om in Oss, Bennekom en Malden aan de slag te gaan.

In 2008 heeft zij haar werkzaamheden in Bennekom en Malden stop gezet en heeft ze de praktijk in Oss overgenomen. De praktijk heeft 25 jaar aan de Molenstraat gezeten, maar met de overname is de praktijk naar de Spoorlaan verhuisd, waar we 14 jaar hebben gezeten. Op 1 janauri 2022 zijn we verhuisd naar de Emmalaan, waar het grote voordeel het gratis parkeren is.

Enkele jaren geleden heeft Lieke een opleiding IASTM afgerond, waardoor ze zichzelf gecertificeerde IASTM behandelaar mag noemen (slechts enkelen in Nederland). IASTM staat voor Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation, wat inhoudt dat de spieren/pezen/bindweefsel middels gespecialiseerde technieken met instrumenten behandeld kunnen worden. Deze methode heeft zeer goede resultaten bij onder andere tenniselleboog, hielspoor, vastzittende spieren en verkleefde littekens.

Daarnaast heeft ze ook de opleiding sportchiropractie gevolgd en heeft ze bij- en nascholing gevolgd in revalidatie van de lage rug, dry needling, functionele neurologie en chiropractische behandeling van de extremiteiten (armen en benen). Omdat Lieke zowel chiropractor als BIG-geregistreerd fysiotherapeut is, kan zij in haar behandelingen allerlei soorten therapiëen toepassen.

Een belangrijk onderdeel van haar behandelingen is de samenwerking met andere zorgverleners (zoals huisarts, sportarts, fysiotherapeut, podotherapeut, Cesar therapeut en sportmasseur). Lieke heeft in al die jaren een uitgebreid netwerk op kunnen bouwen waardoor ze zeer korte lijntjes heeft met diverse behandelaars. Dit komt de zorg voor de patiënten weer ten goede.

Lieke is getrouwd met Johan en heeft een dochter van 8. In haar vrije tijd staat ze graag op de tennisbaan en squashbaan, fietst ze een rondje op de racefiets, bezoekt ze regelmatig een restaurantje en verslindt ze het ene na het andere boek.